Volkswagen Lupo

Volkswagen Lupo

Fényszóró polírozás házilag

2016. október 12. - VWGY

Tennem kellett valamit, hogy a kis Lupi szeme ne legyen bemattult, beteges. Így felkészültem a fényszóró polírozáshoz. Összeszedtem otthon az összes polír pasztát, megkerestem a tépőzáras korongot, beélesítettem a fúrót. 

Polírozás menete, ahogy én csinálom:

1. A besárgult, bemattult, lepattogott lakréteget vizes csiszolópapírral lecsiszolom a fényszóró teljes felületéről. Elősször 600-assal, majd 1200-assal fejezem be. Sok vizet használok, mert így jobban halad, ezen kívül kevésbé karcol a papír. 

fenyszoro-felujitas-otthon.jpg

Akkor van kész, mikor az egész felület egységesen matt nem lesz. 

2. Alaposan megtisztítom a plexit ablaktisztító folyadékkal. 

3. Lespriccelem a lámpát vízzel, majd durva polír pasztával (jelen esetben G3) elkezdem alacsony fordulaton a polírozást. Óvatosan, mert a fúrógép szanaszét fogja vágni az anyagot és lehet aztán takarítgatni az udvart meg az autó többi részét is. 

4. Letisztítom a felületet, majd fényesítő pasztára váltok (3M). A polírozandó felületen mindenhol egységesen járatom a korongot. Nem kell túlzottan rányomni, majd ráérzel :)

5. Kézi polírozás ugyanúgy fényesítő pasztával.

6. Óvatos, teljes tisztítás. Elősszőr folyó vízzel, majd ablaktisztító folyadékkal. 

Fontos: A kipolírozott plexi nagyon érzékeny a karcokra. Óvni kell a felületét! Erre jelenleg három módszert tudok:

- vékony szilikon réteg, amit hetente-kéthetente meg kell újítani

- átlátszó lámpafólia

- lakkozás

Ilyen lett:

fenyszoro-polirozas-hazilag.jpg

Még egy tipp: A képen látható módon érdemes kimaszkolni a lámpa szélét. Csiszoláskor így véletlenül sem sértjük meg a karosszéria többi részét. Vízálló maszkoló szalagot válassz, ezen kívül olyat, ami eltávolításkor nem hagy nyomot. Barna és átlátszó doboz ragasztószalag nem jó erre a célra! Foltot hagy, ragasztója túl erős, leszakíthatja a fényezést. 

fenyszoro-polirozas-otthon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://volkswagen-lupo.blog.hu/api/trackback/id/tr2311797561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása