Volkswagen Lupo

Volkswagen Lupo

VW Lupo - Polo index kapcsoló cseréje

2016. november 03. - VWGY

Elkövetkezett az index bajuszkapcsoló cseréje is. Esetenként már rá kellett tartani egy kicsit, hogy ne hagyja abba az irányjelzést. Cseréje házilag kivitelezhető, csak eltart egy ideig. 

24-es dugókulcsra és egy lapos csavarhúzóra lesz majd szükséged. Meg persze némi kitartásra. Ezen kívül áramtalanítanod kell az autót, vedd le a negatív sarut az aksiról. (12-es kulcs)

lupo-kormanyburkolat-alsoresz.jpg

Első ízben el kell távolítani az alsó műanyag burkolatot. A képen látható 3 torx csavar kivétele után le kell pattingatni a helyéről.

vw-lupo-muanyag-burkolat.jpg

Ügyelve, hogy egyik kis fülét sem törd el. 

A légzsák levétele következik, amit mindig áramtalanított autónál szabad végezni. A kormány hátulján találsz két lyukat, ide kell beletolnod egy vékony, de hosszú, lapos csavarhúzót, amivel ki tudod akasztani a légzsák tartó fülét. Érzésre kell csinálni, mert nem látsz semmit. 

vw-lupo-polo-legzsak.jpg

A légzsák hátulján találsz két csatlakozót, óvatosan húzd le őket. A lufi levétele ennyi volt, tedd félre az ülésre.

vw-lupo-legzsak-kabel.jpg

A kormány légzsák csatlakozóját is old ki. 

vw-polo-lupo-kormany-levetele.jpg

Jövet a 24-es dugókulcs egy hajtókarral. Távolítsd el vele az anyát, majd lehúzhatod a kormányt a helyéről.

lupo-polo_index-kar.jpg

Ezt fogod látni. A képen bejelölt 3 csavart vedd ki, majd óvatosan lehúzhatod az egész index kart az ablaktörlő karról. Nem kell semmilyen más csatlakozót széthúznod. 

volkswagen-lupo-polo-bajuszkapcsolo.jpg

Ezt fogod látni, jövet a helyére az új irányjelző kapcsoló.

volkswagen-lupo-polo-bajuszkapcsolo-index.jpg

A visszaszerelés természetesen fordított sorrendben történik, tehát tedd vissza a három csavart, majd óvatosan húzd meg. (ésszel)

vw-lupo-gyujtaskapcsolo.jpg

Helyezd vissza a kormányt, dugd össze a csatlakozóját. A levett burkolatot is visszateheted, hajtsd vissza a torx fejű csavarokat. A többi részét, pedig pattingasd vissza óvatosan. 

A légzsákot ne szereld még vissza! Ellenőrizd, hogy jól áll e a kormányod. Húzd meg a csavarját és mennyi egy próbakort. Ha kell vedd le, és korrigálva tedd vissza. Ha minden rendben van, mehet vissza a légzsák is. Kábeleit ne felejtsd el visszadugni. 

FONTOS: A légzsák visszajelző világítani fog. Ezt a hibakódot csak OBDII diagnosztikai kábellel tudod kitörölni. Az olcsó kínai kék kábel + VAG-COM vagy VW TOOLS program alkalmas hozzá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://volkswagen-lupo.blog.hu/api/trackback/id/tr6011926561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása